Estetik diş hekimliği uygulamalarında amaç mevcut anatomik yapıya uygun ideal gülüş tasarımı planlanırken dişlerde fonksiyonun sağlanmasıdır. Bu amaçla yapılan işlemlerde ile ileri teknoloji materyaller ve ekipmanlar kullanılır. Tüm bu uygulamalar sırasında doğal diş dokusuna mümkün olduğunca az müdahale edilir ve doğal biyolojik yapılar korunarak tedavi tamamlanır. Diş hekimliği dünyasındaki en güncel ekipman ve materyalleri sürekli güncellediğimiz mesleki bilgimizle harmanlayarak, size en mükemmel hizmeti sunuyoruz. Estetik diş hekimliği uygulamalarını şu başlıklar altında toplayabiliriz:
Dişlerde bulunan şekil ve konum bozuklukları, kırklar, aralıklı dişler, renk değişimleri ve aşınmaların porselen restorasyonlar ile düzeltilmesi amacıyla yapılan uygulamalardır. Lamine uygulamasında yüksek dayanıklılığa sahip porselen materyaller kullanılır. Hastadan hastaya değişmekle beraber, doğal diş yüzeyine hiç dokunmadan veya diş yüzeyinde yapılan minimum aşındırma ile lamine uygulaması yapılabilir. Lamine; diş yüzeyine çok güçlü kimyasal yapıştırıcılar ile yapıştırılır, böylelikle doğal kullanım sırasında düşme - diş yüzeyinden ayrılma ihtimali yoktur. Uygulanan lamine yüzeyinde, düzenli bakım yapıldığı taktirde renk değişimi yaşanmaz.
Dişlerde bulunan şekil ve konum bozuklukları, kırıklar, aralıklı dişler, renk değişimleri ve aşınmaların diş yüzeyine güçlü şekilde tutunan özel diş dolgu malzemeleri ile düzeltilmesi amacıyla yapılan uygulamalardır. Bonding ile yapılan tedaviler, tek seansta tamamlanması ve lamine uygulamalarına göre daha ekonomik bir tedavi olması açısından avantajlıdır. Bonding uygulamaları sırasında genellikle diş yüzeyinden herhangi bir aşındırma yapılmaz.
Hastalarımızın protez tedavilerini gerçekleştirirken eğer yüksek estetik öneme sahip bölgelerde çalışıyorsak, kullandığımız materyallerin doğal diş dokusuna benzer fiziksel ve görsel özelliklere sahip olmasını isteriz. Zirkonyum, beyaz renkli ve dayanıklı bir elementtir. Uygulandığı bölgede porselenin altından yansımaz, doğal diş dokusunun renk özelliklerini sıradan metal altyapılı porselenlere göre çok daha iyi taklit eder. Ayrıca metal alerjisi olan hastalarda alerjik reaksiyon yaratmaz. Bu sayede porselen kuron-köprü uygulamalarında güvenle kullanılabilir.
Diş beyazlatma işlemi, herhangi bir nedenle (travma, ilaç kullanımı, çevresel etkenler, fiziksel deformasyon, sigara/alkol kullanımı vb.) kalıcı olarak renklenen dişlerde veya doğal diş renginin estetik anlamda yetersiz bir beyazlığa sahip olduğu durumlarda kullandığımız, estetik/kozmetik bir uygulamadır. Diş beyazlatma işlemi uygulanarak diş renginde seans başına 2-3 ton kadar beyazlama meydana gelir. Belirli sınırlar çerçevesinde, istenilen beyazlık oluşana kadar birkaç seans uygulanabilir. Diş beyazlatma işlemi mutlaka doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Kullanılan beyazlatıcı ajanlar yanlış uygulamalarda toksik etki yaratabilir ve canlı dokulara zarar verebilir. Uygulama sonrasında diş dokusu üzerinde boyayıcı etkiye sahip ürünlerin (çay, kahve, sigara, kırmızı şarap vb.) tüketimi mutlaka belirli bir süre için sınırlandırılmalıdır. Diş beyazlatma işlemi zamanla bir miktar geri dönüşümlü bir işlemdir. Hastanın durumuna göre belirli aralıklarla tekrarlanabilir.